In de Tolhuistuin

Alsof je thuis bent

Inloop 21:00
Aanvang
21:30
Entree Early Bird € 14,00 (tot 1 juni) | regulier € 19,00 | start kaartverkoop rond 4 juni via Over het IJ Festival
Locatie Buikslotermeerplein

Alsof je thuis bent is poëtisch, absurdistisch internationaal bewegingstheater midden op het Buikslotermeerplein waarin Turkse en Nederlandse spelers de krachten bundelen.

Vier Turkse en vier Nederlandse acteurs gaan een verkennende dialoog aan met hun nationale identiteit. Wat betekent het om Turks / Nederlands te zijn en waar hoor je eigenlijk thuis? Hoe eenvoudiger de vraag hoe meerduidiger het antwoord. Alsof je thuis bent is een beeldende, poëtische voorstelling over de zoektocht naar identiteit, onbewuste aannames en culturele codes.

Absurd, complex en ontwapenend.

Alsof je thuis bent is een voorstelling van De Stal van Dingo en speelt tijdens Over het IJ Festival op het Buikslotermeerplein.

“Alsof je thuis bent is gebaseerd op mijn autobiografische ervaringen: mijn bi-culturele achtergrond, mijn opvoeding en hoe ik de wereld zie – en dat ik mij op een gegeven moment niet meer thuis voelde in Nederland en er daarom in 2012 voor koos naar Istanbul te verhuizen. Om mij daar vervolgens na de politieke omwentelingen ook niet thuis te voelen en terug naar Nederland te gaan.”
Uit het interview met Ilgin Abeln, medeoprichter van De Stal van Dingo, door Mascha Ihwe. Lees hier het hele interview.

**************

Alsof je thuis bent is a poetic, humoristic mime/dance theatre performance in the centre of the Buikslotermeerplein, in wich 4 Turkish and 4 Dutch players join forces. What does it mean to be Turkish/ Dutch and where do you fundamentaly belong? Absurd, complex and endearing.

Feelgood location specific theatre that wrong-foots you. Language No Problem

De Stal van Dingo is an international operating location specific theatre ensemble, with roots in Holland.