fbpx

In de Tolhuistuin

Afrovibes Festival 2018

Kassa open 18:15
Tijd
19:00 – 23:00
Ticket regulier vvk € 17,50 deur € 20,00 // CJP vvk € 15,00 deur € 17,50
Ticket is voor het gehele avondprogramma
Voor meer info zie www.afrovibes.nl

Afrovibes festival viert dit jaar z’n 15e editie en brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van groot stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober, waarvan 3 dagen in de Tolhuistuin met een divers programma met o.a. theater, dans, muziek en poëzie.

Programma
19:00 The Wave – Backbone
19:45 Boom zonder wortels – Henry O’tawiah
20:15 Here to There – Koleka Putuma (ZA) & Niki van Callandt (NL)
21:30 The Kiffness – The Kiffness

Festivalthema LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer, letterlijk en metaforisch. Mensen hebben een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Op het Afrikaanse continent heeft land vaak een bijzondere betekenis door onteigening van land in het verleden. In Nederland en Europa zijn juist discussies gaande over grenzen tussen landen en het sluiten van de grenzen voor migranten. Wanneer hoor je erbij en wanneer niet in het land dat je bewoont? En zorgen wij goed voor onze omgeving? Land is een kostbaar en kwetsbaar goed.

De voorstellingen die dit jaar bij Afrovibes te zien zijn confronteren ons met de soms felle visies en perspectieven van Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars binnen het thema LAND. Ze geven aanleiding tot dialoog over vragen die zowel in Nederland als in Afrika spelen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.