In de Tolhuistuin

Afrovibes: What Remains

Deuren open 16:30
Aanvang 17:30
Entree 12,50

What Remains – theater, Zuid-Afrika 2017 / regie Jay Pather, tekst Nadia Davids /spel en dans Denise Newman, Faniswa Yisa, Buhle Ngaba, Shaun Oelf /duur 75 min.
Willen we vergeten of herinneren? Ons slavernijverleden: schaamte of schuld? Op een stille, koele dag klinkt in Kaapstad het geluid van een bulldozer, klaar voor de bouw van een nieuw winkelcentrum. Bij graafwerkzaamheden stuiten bouwvakkers op een 18de eeuws kerkhof met de botten van enkele honderden lichamen van tot slaaf gemaakten door de Hollandse VOC. Deze worden opgegraven en met hen een onverzoenlijke reeks standpunten en visies. Projectontwikkelaars die willen doorbouwen, archeologen die historisch onderzoek willen en activisten die de botten willen herbegraven. Hoe gaan we om met ons belast verleden?
What Remains is een cross-over van dans en theater over een stad achtervolgd door herinneringen aan de slavernij en die het verleden probeert te verzoenen met het heden. Dit is een verhaal over Kaapstad maar ook over Nederland. Hoe gaat Nederland om met zijn slavernijverleden?
Eerder opgevoerd op National Arts Festival Zuid-Afrika (2017).