In de Tolhuistuin

Afrovibes: Openingsavond met Jonga + Pig Headed

Aanvang 19:00
Entree 20,-/22,50
locaties Tuin, Tuinhuis, Tuinzaal, Concertzaal

Het openingsprogramma van Afrovibes biedt een echte festivalervaring! Een programma van dans, theater, poëzie, beeldende kunst en muziek waarbij het publiek kan kiezen tussen twee combitickets. Een combiticket met de voorstelling JONGA (Kijken) van DOX / 155, een samenwerking tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse dansers. OF een combiticket met Pig Headed van Gavin Krastin uit Zuid-Afrika.

Bij beide combitickets krijg je verschillende teasers te zien van een aantal voorstellingen uit het festival, zoals een fragment van de dansvoorstelling DE-APART-HATE van Mamela Nyamza, de poëzie van Koleka Putuma uit Zuid-Afrika en de dansvoorstelling In Your Hands! van Kirvan Fortuin. Laat je verrassen!

JONGA – Dans, Nederland/ Zuid-Afrika 2017 / coproductie van DOX, Artscape in Kaapstad en Afrovibes / duur 45 min.
JONGA (Kijken) is een ontmoeting tussen dansers en dansmakers uit Nederland en Zuid-Afrika. JONGA wordt gemaakt door de broers Thomas & Erik Bos van urban collectief 155 met de Zuid-Afrikaanse danser Elvis Sibeko. Samen met Rein Luuring (NL) en Aviwe November (ZA) brengen zij een frisse shake, die Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en urban dansvormen vermengt. Puur dansplezier! Wie ben ik en wie is die ander? Wat zijn onze gewoontes en hoe oordelen we? In JONGA krijgen die observaties vorm in een hedendaagse shake met strakke groepsformaties, verschillende dansstijlen en culturen  en vette humor. Rode draad is de altijd aanwezige slag van het hart: de beat. In 2015 werd de oerversie gemaakt, in oktober laten de dansers zien hoe ze nog altijd geen genoeg krijgen van de voorstelling. Beter, langer, anders, hoger, harder en met nog meer plezier. Theatergroep DOX presenteert met JONGA wervelend en pakkend totaal danstheater.

Pig Headed – theater-performance art, Zuid-Afrika 2016 / regie en spel Gavin Krastin / duur 45 min.
In your face. Geïnspireerd op de roman Lord of the Flies brengt de Zuid-Afrikaanse acteur Gavin Krastin een provocerend statement over macht. Pig Headed is een one man show over politieke machthebbers en hun relatie tot de burger. Gavin Krastin leest hardop voor uit de Grondwet en Freedom Charter van Zuid-Afrika, sprekend tot een varkenshoofd op het toneel. Wat begint als een duidelijk lezing vervalt tot een onverstaanbaar en verminkt verhaal. Gavin Krastin gebruikt en verminkt zijn lichaam als kunstobject om de vervreemding tussen burger en politiek, tussen een corrupte overheid en zijn burgers, bloot te leggen. Een heftig protest tegen misbruik van de breekbare democratie, waarbij mooie principes verworden tot inhoudsloos gemompel. Pig Headed is niet voor tere zieltjes.

 

19:00 uur  Inloop

19:30 uur  Opening – Concertzaal

19:45 uur DE-APART-HATE (teaser) – Concertzaal

20:10 uur Drie teasers voorstellingen – op diverse locaties

20:30 uur Pauze

21:00 uur Jonga (Concertzaal)  OF  Pig Headed (Tuinzaal)

21:45 uur  Afterparty DJ’s met Afrolosjes – (Tuinzaal)

 

Combiticket 1: Openingsavond met JONGA plus teasers en afterparty €20,00 / €22,50

Combiticket 2: Openingsavond met Pig Headed plus teasers  en afterparty €20,00 / €22,50