In de Tolhuistuin

Afrovibes: Muziekprogramma A’s Academy – Afrolosjes

Aanvang 18:30
Tuin open 16:30
Entree 10, 7,50 (stadspas, student)

Afrovibes: Muziekprogramma A’s Academy – Afrolosjes
This is what Africa sounds like! Afrovibes festival en Afrolosjes brengen een avondvullend urban dans en muziekprogramma waar de stijlen en invloeden uit Johannesburg en Amsterdam Zuidoost elkaar ontmoeten. Artiesten uit Johannesburg werken samen met jongeren van het A’s Academy traject. A’s Academy is een professionaliseringstraject van Afrolosjes voor talent tussen 16 en 26 jaar uit Amsterdam Zuidoost. De uitkomst van deze uitwisseling zijn de programma’s Cut of Concrete, Pantsula en Uncool Tracks.

Cuts of Concrete (18.30 uur)
De de DJ’s van A’s Academy staan midden op het podium en laten het geluid van de drukke straten van de Braamfontein tot aan Newtown horen. Iedere hoek heeft zijn eigen klank… iedere straat verteld zijn eigen verhaal.

Uncool Tracks (21.00 uur)
Individuele geluiden verdeeld over verschillende tracks vormen samen de basis voor het verhaal van de Uncool Tracks. Een inspirerend bezoek aan het project Trackside in Soweto is de voeding geweest voor de Uncool Tracks. Jay Way ook wel bekend als The Uncool Kid, ontleedt zijn volledige muzikale set en bouwt deze dan ook weer op tijdens zijn live sessie.

De samenwerking tussen A’s Academy en jongeren in Johannesburg is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.