In de Tolhuistuin

Afrovibes: Muziekprogramma A’s Academy – Afrolosjes

Deuren open 20:00
Aanvang 21:00
Entree 7,50

Newtown – A’s Academy

Newtown is een dansvoorstelling die gaat over twee werelden, twee talen en wijze van communiceren. Waar werelden verschillen en talen anders zijn, begrijpen dansers elkaar door de taal van bewegingen. Newtown is een onderzoekvoorstelling van danser en choreograaf Julia Burnham (ZA) in samenwerking met Daphne Scheerlink (NL). Beide hebben een Afrikaanse achtergrond, maar Julia leeft en werkt in Johannesburg en Daphne beweegt en creëert in de danszalen van Amsterdam. In twee weken tijd werken zijn aan het samenbrengen van diverse dansstijlen, waarbij deze twee werelden samenkomen en een nieuwe taal en een nieuwe stad creëren.

 

Newtown is onderdeel van A’s Academy programma, samenwerkingsproject tussen Afrovibes en Afrolosjes waarbij kunstenaars uit Amsterdam Zuidoost en Johannesburg samenwerken.

 

Braamies – A’s Academy

Braamies is een Pantsula dansoptreden die het verhaal vertelt van ongeremde creativiteit en een omgeving waar de straat je podium is en de bewoners je critici. Waar je pijn door velen gedeeld wordt, je verhaal dus niet meer zo uniek is en de realiteit van het leven je dwingt om een glimlach op je gezicht te zetten en door

te gaan. Braamies is gemaakt door choreograaf Merci uit Amsterdam, in dialoog met Zuid-Afrikaanse dansers en choreograaf Elvis Sibeko. Sibeko deelt zijn kennis over de danstechniek en historie van Pantsula, een dansstijl die specifiek thuishoort in de straatcultuur van Zuid-Afrika. Merci brengt met Braamies een samensmelting van Pantsula en zijn urban dansstijl en verhaal van de Bijlmer.

 

Braamies is onderdeel van A’s Academy programma, samenwerkingsproject tussen Afrovibes en Afrolosjes waarbij kunstenaars uit Amsterdam Zuidoost en Johannesburg samenwerken.